lördag 25 juli 2015

Sommarstickning

 
Hur skoj som helst att sticka. Garn och mönster är köpt hos Ulla-Brutts garn o handarbete i Mörarp. Garnet heter Cewec Casey Print och är ett bandgarn. Stickor 51/2. Jag stickade den i stl M o den sitter perfekt.

Sjalen

Bilstickning i år var denna sjal, som jag stickade av garn jag fick över från ett tidigare projekt. Avslutade det hela med en virkad kant. Alltid bra med bomullssjalar.

Alpackavandring

Hur skoj som helst att vandra med alpackor. Två o en halvtimmes promenad med fika stopp. Min alpacka heter Domino. Söt som bara den. Alpackahof utanför Perstorp. Jag var med Ingrid o hennes jobbarkompisar.

fredag 17 juli 2015

Båtfärd på sjön

Båtfärd vid Schwerin. Vi såg slottet från sjösidan och vi åkte mellan sjöarna. Vid den något mindre sjön låg det fullt med båt hus där de även hade sin bostad. Det var som små sommarstugor med altan och trädgård på baksidan. På framsidan hade de hela sjön som pool med badstege och allt.

Schwerin

Fint slott med en helt underbar trädgård med gamla träd och fina blommor.

Potsdam

Nu är vi vid Sunsussi slottet i Potsdam.
Första gången som det regnar ordentligt på oss.

Potsdam

Här är en som kan göra stora bubblor.
Detta ska jag testa hemma.

Fredag/ lördag

I
Fredag o vi har lunch på balkongen. Lördag, Th o Ingrid har vandrat upp på Traweng 1984 m. Nu får han belöningen jägerte o en öl.

Fredag i Tauplizalm

Dagens vandringar var en tuff start sen gick det neråt.
Sen åkte vi till dachstein glaciären. 3 plusgrader, lite svalt om benen. Men vilka vyer o vilken resa upp.

Vandring till Steirersee

En helt underbar vandring som tog ett antal timmar. Till och med jag som inte gillar öl tyckte det var ok med en kall öl samt en soppa.



Tauplizalm del 3

Nu har vi kört till Hallstatt. En söt liten stad som är med på UNESCOs världsarvlista.

Passau

Söndag o vi är framme i Passau. Över 30 graders värme så man rör sig inte så fort.
God sallad till kvällsmat sen blev det Skibo o vi drack vin, jag blev av med mitt för svägerskan drack upp det hi hi.

På väg

Tur vi sitter i bilen. Varmt ute.

Slaget vid Lützen

Nu har vi varit kulturella också, på Stina o kronprinsessans födelsedagar. Grattis på er.

onsdag 8 juli 2015

Tauplisalm del2

Helt underbar natur.

Tauplisalm onsdag

På vandring runt i bergen, 3 km tog över en timme. Korna var snälla o höll sig på avstånd

Tauplizalm

Nu är vi snart uppe, det tar tid att köra 1700 meter på en smal väg med stup på sidan. Sista bilden med Utsikt från vår balkong.

På väg mot Österrike

Nu är vi på väg mot Österrike. Vi kom till en liten håla där vi gjorde ett stopp, Schärding. Sen var där en fin staty i en rondell.

måndag 6 juli 2015

Kväll i Passau

Mera promenad i stan. Vi gick till Dreiecke för att se hur det såg ut från land. Nu börjar temperaturen bli skön och vi landar på en grekisk resturang, där bli det vin o vatten och lite olika grekiska specialiteter.

Fortsättning på måndagen

När vi kom i land så gick vi ytterligare en tur sen blev det lunch och lite siesta. Behövs när det är över 30 grader o svetten sprutar av en.

Måndag i Passau

Först en tur i gamla stan innan det blir för varmt. Sen en tvåtimmars tur på Donau. Vi la till i Österrike sen gick färden tillbaka till Passau.

fredag 3 juli 2015

Fredagens utflykt o lite annat

Översta raden är från gårdagens utflykt.
Aron börjar dagen med att leka med sitt rövarskepp. Då är man tvungen att gå till "Rövarskogen" för att se om kapten Krok var där. Vi såg många spår efter honom och morfar hittade Kapten Kroks spade som han använder till att gräva upp skatter med. Morfar gick hem men jag o Aron gick vidare i Rövarskogen. Plötsligt blev grabben superduper trött i benen så han kunde inte gå. Då sa jag att vi får sjunga o gå samtidigt så är man strax hemma igen. Sagt o gjort då gick det av bara farten😎

Forts på utflykten

Ebbe tyckte det skumpade så skönt på hemvägen att han tog sig en tupplur. Vi byggde med leksakerna också vi åkte tåg både inomhus och utomhus.Det blev mera glass till Aron, det behövs att kyla sig med. Ebbe nöjde sig med gröt.

Forts. På utflykten

Nu hade vi en femma med så vi kunde få igång tåget, det hade vi inte sist vi var där. Vi tittade på djur och vi var på lekplatsen. Glass var tvunget i den sköna värmen.

Torsdagsutflykt med Sara,Aron och Ebbe

Någon vill åka till jörnvägsmuseumet i Ängelholm. Tråkigt att vänta på Pyttetåget i ca 10 minuter. Sen var det roligare.

Utfärd

I onsdags var vi med bror o svägerska till Stockhults gårdens tehus. Där köptes te och vi fikade på god paj. Det ligger i skogen utanför Markaryd sen bar det av till Råstorp. Där köptes strumpor till Ebbe min antihalk under. Sen bar det av till Tyringe för god mat o dryck. Tack för en trevlig dag!